Cuma , 26 Nisan 2024
Son Dakika Haberler

AMAN DİKKAT, AMAN DİKKAT!!!

FETÖ darbesinden sonra çıkan kanun hükmünde kararnamelerden sonra birçok suçsuz insanda tutuklanmış, isten atılmış veya yargı sonucunu beklemektedir.
Bu masum insanları suçluların arasından cımbızla teker teker ayıklamak zor bir iş olsa da vatan ve milletine seven, vicdanlı ve adaleti temsil eden her hâkim ve savcının görevidir. Buna hassasiyetle dikkat edilmezse birçok suçsuz insanın hayatını karartmış, birçok aileyi parçalamış, birçok masum vefakâr ve fedakâr vatan evladını boşu boşuna cezalandırıp mağdur ve mahkûm etmiş oluruz.
Darbenin faturasını en fazla ödeyenler, acısını en çok çekenler haksız yere tutuklanan, görevinden alınan ve suçsuz olmalarına rağmen ömür boyu darbeci damgası yiyen mağdurlardır. Bu insanların elinden tutmak, mağduriyetlerini gidermek bir hukuk devletinin öncelikli görevidir.
Bu iş vatan ve milleti dâhili ve harici düşmanlara karşı savunmak ve korumak gibi önemli bir meseledir. Yoksa bu vesile ile açılan yaralar kapanmaz kangrene dönüşür, toplum içinde devlete, adalete, siyasete, kardeşlik ve vatandaşlık duygusuna olan öz güven kalkar. Toplumsal barış ve huzur tamiri mümkün olmayacak şekilde yaralar alır. Cumhurbaşkanımızın valiler toplantısında; ‘’ Açığa alma yarışına girmeyin!’’, ‘’İntikam duygusuyla değil adaletle hareket edin’’ uyarıları mağdurlar ve mazlumların suçluların içinden ayıklanması bakımında büyük bir önem arz etmektedir.
Haksız ve suçsuz yere işinden atılan, ailesi ve çocuklarına ekmek, aş götürmekte sıkıntıya giren bir baba ve annenin yerine lütfen kendimizi koyalım! Kimseye derdini anlatamayan, kimsenin derdini dinlemediği haksız yere içine düştüğü durumu Allahtan başkasına anlatamayan bu insanların yerine kendimizi koyalım! Çocuklarımızı boynu bükük, gözü yaşlı ailelerin çocukları yerine oturtalım! Beklemediğimiz bir anda, bizimle hiçbir alakası olmayan bir suçlamadan dolayı başımıza ansızın dünyanın yıkılıverdiğini düşünelim
Bu duruma düşmek onurlu bir insanın kolay kolay kaldırabileceği bir durum değil! Allah cc kimsenin başına böyle bir felaket vermesin! Çok zor! Suçsuz yere suçlanmak, cezalanmak, hakarete uğramak, mağdur olmak, vatan haini damgasını yemek, hele hele vatana ve millete ihanet eden darbeci FETÖ’ cü diye kara bir damga yemek gerçekten çok zor. Allah cc böylelerine sabır versin! En kısa zamanda aklanmalarını ve görevleriyle aile yuvalarına dönmelerini nasip etsin!
Bu tip masum ve mağdur insanların birinci derece suçlusu ve sorumlusu kibirli, mağrur, güç sarhoşluğuna kapılıp darbe yapmaya kalkan alçak FETÖ’ cülerdir. Bunlar mutlaka, ama mutlaka adaletin karşısında hesap vermeli ve varsa cezalarını da çekmelidir. Bu darbecileri, darbe sevicileri, onlara yardım ve yataklık eden vicdansız ahmakları asla affetmemeli…

Kendini mehdi, kâinatın imamı, daha bilmem ne zanneden adam ve kibirli taraftarı FETÖ cüler 15 Temmuzda Allahın gücü ve mazlumların ahı ile devrildiğini unutmayalım! Unutmayalım ki Allah ile mazlumun arasında hiçbir perde yoktur. Allahın kudret ve kuvveti karşısında bu dünyada Şah olsan, Sultan olsan ne yazar?
Kimse gücüne, kuvvetine, cemaatine güvenmesin! Allah, cc Hakimlerin hakimi ve güçlülerin en kudretlisidir. O, ‘’Muntakim’’ dir. Mazlumların hakkını zalimlerden söke söke alır.
Dini, ırkı, rengi ne olursa olsun kimseye zulmetmemek, kimseyi mağdur etmemek, kimsenin hakkını yememek dinimizin ve medeniyetimizin temel kurallarındandır. Aman dikkat, aman dikkat!

Arif Altunbaş *

Tüm Yazıları →

Ayrıca Bakınız

Bir Seçim Fırtınası ardından… (2)

Arif AltunbaşAK Partinin 31 Mart 2024 mahalli seçimi kaybetmesinin nedeni karşısındaki rakiplerive bu blokun Hakkı, …

DERGİDEKİ DİĞER YAZILAR



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir