Cumartesi , 20 Nisan 2024
Son Dakika Haberler

YENİ MÜFREDATA DOĞRU -II-

Yeni müfredatı yazmaya devam ediyoruz.

Dil Bilgisi 2. sınıfta değil 5. sınıfta olacak

   Yeni müfredatın taslağına göre dil bilgisi artık eğitim-öğretimin ileriki yıllarında anlatılmaya başlanacak. Böylelikle öğrenciler daha okulun ilk yıllarında yoğun gramer bilgisi ile boğuşmayacak, daha çok okuma, okuduğunu anlama üzerinde durulacaktır. Bu uygulama uygun bir taslak gibi görünüyor. Öğrenciler bir şeyi anlama becerisini ötelemeyecekler, ağaç yaş iken eğilir misali anlama ve kavrama yeteneğini erken elde etmiş olacaklardır. Ezberci bir anlayıştan kavrayıcı bir anlayışa geçilmiş olacaktır.

Atatürk’ün Hayatı Yeniden Planlandı

   Daha ilkokul 1, 2, 3. sınıfta “Hayat Bilgisi” dersinde müfredatta okutulan “Atatürk’ün Hayatı”  üniteleri yıllara yayıldı. Buna göre 1. sınıfta sadece Atatürk’ün doğum yeri, anne babasının adı, ölüm yeri ve Anıtkabir öğretilecek. 2. sınıfta Atatürk’ün çocukluğu ve öğrencilik yılları, 3. sınıfta ise kişilik özellikleri öğretilecek. Atatürk’ün askeri ve siyasi hayatı ise 4. sınıftan itibaren öğretilecek.

Öncelikle şunu söylemeliyim. Kişilerle hiçbir sorunum yoktur. Bizim işimizin gerçekler olduğunu anlamamız gerekmektedir. Daha fide niteliğindeki çocukların beynine bir merkeze alınmış insanı akla zerk eder gibi anlatmak, Türk tarihini sanki 1920’den başlıyormuş gibi anlatmak bu millete yapılacak en büyük hakarettir, bir neslin bakış açısını belirli bir kalıba sıkıştırmaktır. Yapılan uygulama haklı ve doğrudur. Her tarihi kişinin hakkını vererek, dönemin şartlarını da ortaya koyacak şekilde anlatılması gerekmektedir.

“15 Temmuz” Hayat Bilgisi ve Felsefe Dersleri Müfredatında

   Ülkemizin karşılaşmış olduğu, devletimizin bekasının söz konusu olduğu bir HAÇLI girişimi savaşın simgesi olan 15 Temmuz artık çeşitli derslerin içeriğine alınacak ve yeni nesillere ülkemizin karşılaşmış olduğu bu alçak girişim anlatılmış olacak. 15 Temmuz aynı zamanda  “Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”  adı altında Milli Günler ve Bayramlara alındı. 15 Temmuz Felsefe dersinde de ele alınacak. Öğrencilerden bu konuda özgün metin yazmaları istenecek.

28 Şubat Süreci ve 1999 Depremi de Müfredata Alınıyor

   Lisede okutulan Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersine 1990 sonrası yaşanmış siyasi, sosyo- kültürel, ekonomik ve bilimsel gelişmelere de yer verilecek. Bu kapsamda 28 Şubat süreci, 1999 depremleri, Oktay Sinanoğlu ve Aziz Sancar’ın bilim dünyasına katkıları anlatılacak. Bu derste “Irak ve Suriye’deki siyasi-sosyal gelişmelerin bölgeye ve Türkiye’ye etkileri”, “Türkiye ve Avrupa Birliği’nin Suriye’den ülkemize ve Avrupa’ya yaşanan göçlere yönelik politikaları” da işlenecek. 15 Temmuz üzerinden “PKK, FETÖ/PDY’nin ortaya çıkış nedenleri ile terörü önlemeye yönelik tedbirlere” değinilecek.

28 Şubat, 15 Temmuz ve bu ülke üzerinde oynanan diğer birçok siyasi manevraların milletimize net bir şekilde anlatılması gerekir. Bu konuları insanımızın beynine öyle bir işlemeli ki bir daha böyle bir şeyle karşılaşmamıza müsaade etmeyelim. Yoksa bizi diğer bir saldırıda kurtaracak birisi olmayabilir. Yeni müfredatımızın ülkemize, milletimize, yeni gelen nesillere hayırlı olmasını diliyor, 2023 hedeflerine giderken temelleri sağlam, ekonomisi sağlam, siyasi hayatı sağlam bir ülkeyi milletimiz adına temenni ediyorum.

Selam ve dua ile…

İBRAHİM YAVUZ

İbrahim Yavuz *

Tüm Yazıları →
İbrahim Yavuz

Ayrıca Bakınız

KAYBOLAN GENÇLİK İDEALİZMİ -2-

3) BU MİLLETİN HAFIZASINI YOK ETTİLER  Bu milletin binlerce yıllık tarihi var. Bu tarih içerisinde 15 …

DERGİDEKİ DİĞER YAZILAR



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir