Perşembe , 25 Nisan 2024
Son Dakika Haberler

DIŞARIDAKİ KAVGADAN İÇERİYE

31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 19 gün geçti ama İstanbul’un akıbeti hala belli değil. İstanbul İl Seçim Kurulu her ne kadar mazbatayı Ekrem İmamoğlu’na verse de son sözü YSK söyleyecek.

Ak Parti ve MHP’nin yapmış olduğu olağanüstü itiraz daha sonuçlanmadı. İki parti de kendileri açısından, hukuk açısından yapmaları gerekenleri yaptılar sonucu bekliyorlar.

Gelin biz sınırlarımız ötesinden bakalım olaya. Bakalım ki, 31 Mart’ın İstanbul özelinde neden bu kadar önemli olduğunu anlayalım.

Türkiye’nin etrafı gerçekten de ateş çemberi. Çin Doğu’dan geliyor dibimize kadar bize ihtiyaç duyuyor. Çin’den İngiltere’ye kadar uzun bir ticaret yolunu içeren Kuşak-Yol Projesi için bizimle yan yana gitmek zorunda.

Tabi birileri buna karşı çıkıyor. Başı çeken ise ABD. ABD bunu engellemek için her yolu deniyor. Çin’i geri püskürtmeye çalışıyor. Bunda başarılı adımlar attığı da görülüyor. En azından şimdilik…

Öyle ki Sudan’da yapılan darbenin arkasında ABD’nin olduğu çok açık. Bu da öylesine yapılmış bir darbe değildi. İşin ucunda Çin vardı, Fransa vardı.

ABD’nin Afrika’dan Fransa’yı atmak için büyük çaba harcadığını da görüyoruz. Fransa’da Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangının bir açıklaması olmalıydı. Vardı da. Bu yangın ABD ve Fransa’nın Afrika’daki kavgasının Fransa’daki yansımasıydı.

Buralardaki kavgaların gelip sınırlarımıza dayanmayacağını düşünmek ise akla abestir.

Kuşak-Yol’u istemeyen ABD, 31 Mart seçimlerinin normal bir seçim olmadığını bizlerden daha iyi biliyor.

İstanbul’un da kendileri ile aynı dünya görüşünde olduğu CHP tarafından alınması arayıp da bulamayacağı şey olurdu. Ankara zaten alındı. Şimdi İstanbul için süreç devam ediyor. Bakalım YSK’nın son sözü ne olacak.

Şimdi Ak Parti’nin 3 bavul dolusu götürdüğü kanıtları incelemekte. Bu günler sürebilir. Karar hemen açıklanmayabilir. Bu süreç bile kritik. Çünkü İstanbul bu. Birileri olaya at gözlüğü ile bakabilir ama devleti yönetenler bu işin sınır ötesi olduğunu bilerek ilerliyor.

Bakın Erdoğan ne kadar soğukkanlı. Binali Yıldırım sükunetle sonucu beklemekte.

Sonuç her ne olursa olsun sınır ötesi türbülans oluşturur. CHP-HDPKK-İP aksi kararda neler planlıyor bilmiyorum ama bazı parçalar birleştirildiğinde burna pis kokular geliyor gibi oluyor.

İmamoğlu’nun önce Anıtkabir’e, sonra Eyüp Sultan Camii’ne gidip, en son da stat stat gezmesi neyi ifade ediyor? YSK neden derbi günü kararını açıklamadı? Kim ne planlıyor?

Bu karmaşık durum yakında belli olur. Ama sonucu bizden çok dışarısı merak ediyor. Ankara-İstanbul-İzmir bu. Alıcısı çok.

Ama biz yine de bir ve beraber olmalı, içeriye kafa yorarken sınırlarımızı boş bırakmamalıyız. Öyle de yapıyoruz zaten. Biz her yerde varız. Öyle bir konjonktürden geçiyoruz ki durum bunu gösteriyor…

Selam ve dua ile…

İBRAHİM YAVUZ

İbrahim Yavuz *

Tüm Yazıları →
İbrahim Yavuz

Ayrıca Bakınız

KAYBOLAN GENÇLİK İDEALİZMİ -2-

3) BU MİLLETİN HAFIZASINI YOK ETTİLER  Bu milletin binlerce yıllık tarihi var. Bu tarih içerisinde 15 …

DERGİDEKİ DİĞER YAZILAR



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir