Cuma , 29 Mart 2024
Son Dakika Haberler

DEVLET MANAV DA OLUR!!!

Son birkaç gündür birileri “Devlet Manav mı” furyası üzerinden ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Şimdiden cevabı vereyim, evet yeri geldiğinde devlet manav da olur!

Devletin İstanbul ve Ankara’da belirli merkezlerde başlattığı tanzim satışlar oldukça rağbet görüyor. Öyle ki  pazarlarda kuyruklar oluşuyor…

Fiyatlar pazar yerlerindeki fiyatlardan neredeyse yarı yarıya daha düşük. Herkes sebze ve meyvelerden en fazla 3 kg alabiliyor. Bu da herkesin bu uygulamadan yararlanabilmesi açısından çok iyi bir yol.

Zaman içerisinde bu uygulamanın geniş perspektifte yayılması amaçlanıyor.

Birileri de bunu fırsata dönüştürüp şimdi de ,”Devlet manavlığa kadar düştü mü? Devlet işine baksın” gibi saçma sapan yaygaralar yapıyor.

Devlet bunu yapmak zorundaydı. Marketlerde, pazarlarda sebze ve meyvelerin fiyatlarından haberleri yok mu bunu söyleyenlerin, elbette var. Ama dert bu değil, dert başka. Bunların derdi buradan ortalığı karıştırabilir miyizden başka bir şey değil.

Halbuki yapılmak istenen dengeleme politikası. İstersen gider marketten yüksek fiyattan alırsın istersen tanzim satış yerlerinden alırsın bu sana kalmış.

Devlet, vatandaşın evine daha ucuz sebze ve meyve götürmesi için bir uygulama başlatmış, niye bunu desteklemiyorsunuz da bundan da bir pay çıkartmak istiyorsunuz! Ne var bunda!

Doların fahiş artışlar yaşadığı dönemde stokçuların da bunu fırsata dönüştürerek fiyatları yükseltmesi ve buradan ceplerini doldurmaya çalışmaları kime yaradı! Hiç kimseye!

Devlet zaten zor dönemler geçirirken bir de ben kazık atayım demek bu milletin insanlarına yakıştı mı?

Sonuç olarak uygulama çok iyi bir uygulama. İçinden geçtiğimiz şu zor dönemde devlet vatandaşını memnun etmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Millet de bundan çok memnun.

İki büyük şehirde başlayan bu uygulama kısa zamanda yaygınlaşır ve rağbet görürse market ve pazar yerleri de buna katılır umarım. Ki bu yönde de haberler geliyor zaten.

Böylesi bir uygulama hem talep çokluğunu getirecek hem de herkes bundan faydalanacaktır.

Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Bu ülkede zengini de var fakiri de. Orta yolu bulmaya çalışan devletimize de en büyük destek marketlerden ve pazarcılardan gelmeli. Sonuçta kazanan tek bir taraf değil iki taraf olur…

Selam ve dua ile…

İBRAHİM YAVUZ

İbrahim Yavuz *

Tüm Yazıları →
İbrahim Yavuz

Ayrıca Bakınız

KAYBOLAN GENÇLİK İDEALİZMİ -2-

3) BU MİLLETİN HAFIZASINI YOK ETTİLER  Bu milletin binlerce yıllık tarihi var. Bu tarih içerisinde 15 …

DERGİDEKİ DİĞER YAZILAR



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir