Salı , 23 Nisan 2024
Son Dakika Haberler

1400 YILDAN BERİ GELEN SAVAŞ: “BENİ KAYNUKA” -1-

Hiç şüphesiz Müslüman toplumların Yahudilerle olan savaşı dünden bugüne devam ediyor. Bu yarın da böyle olacak. Öyle ki Yahudi toplumu İslam ile olan savaşını sürekli olarak devam ettirmiş ve bugün de devam ettirmektedir. Çünkü Yahudi inancına göre kendi ırkdaşları dışındaki herkesin hayvandan, eşyadan farkı yoktur. Hristiyanlara da aynı gözle bakarlar aslında, geçen haftaki yazımızda belirtmiştim. Dindar hiçbir Yahudi Hristiyan’ı sevmez. Onların dışındaki herkesin tabiri caiz ise telef olması gerekmektedir… Ancak şöyle bir gerçek de var ki, Yüce Rabbimiz Yahudilerin sonunun geleceğini söylüyor… Devam…

Peki Yahudilerin bu kinlik derecesindeki düşmanlığı ilk nasıl ortaya çıktı biraz buna bakalım. Bunun için 1400 yıl öncesine, Hz. Peygamber dönemine gitmemiz gerekecek.  Başlığımıza temel oluşturduğumuz BENİ KAYNUKA SAVAŞI Hicretin ikinci yılında, Şevval ayında gerçekleşmiştir. Bu savaş aynı zamanda Hz. Peygamber’in Yahudilerle yapmış olduğu ilk savaş olarak da bilinmektedir. Bu savaş Bedir ve Uhud Savaşları arasında gerçekleşmiştir.

Olayı biraz temellendirelim. Bedir Savaş’ından Müslümanların zaferle ayrılması sonucunda Yahudilerin canları bir hayli sıkılmıştı. Yahudiler ve münafıklar o zamanlarda Müslümanların aleyhine çalışıyorlardı. Bedir Savaş’ından önce Kureyşliler, münafıkları Müslümanların aleyhine kışkırtıcı faaliyetlerde bulunup, Yahudileri de tehdit etmişlerdi. Yahudiler Hz. Peygamber’i (sav) ortadan kaldırmayı düşünüyorlardı.

Bedir Savaşı olalı bir ay olmuştu. Yahudi halkının en çetin cevizleri olarak görülen BENİ KAYNUKA Yahudileri, ENSAR ile yapılan vatandaşlık sözleşmesini bozdular, savaş yapmaya karar verdiler. Aslına bakılırsa BENİ KAYNUKA savaşına bir Müslümanla bir Yahudi arasında çıkan kavga sebep olmuştur. Ensardan bir Müslüman kadın, Yahudiler tarafından kuyumcu dükkanında hakarete uğramıştır. Kadını kurtarmaya çalışan bir Müslüman da Yahudilerin saldırısına maruz kalmıştır. Bu Müslüman kadın ve ona arka çıkan Müslüman oracıkta öldürülür. Bu nedenden dolayı da Müslümanlar ile Beni Kaynuka Yahudilerinin arası açılmıştır.

Hz. Peygamber (sav) bu olayın ardından Yahudilerin başkanı ile görüşmüştür. Yahudilere: “Allah’tan korkun! Yoksa müşriklerin Bedir’de uğradıkları felakete siz de uğrarsınız.” diyerek onları ikaz eder. Ancak Hz. Peygamber (sav) onlarla arasındaki barışı da bozmak istemiyordu. Böyle bir niyeti yoktu. Onlara aralarındaki sözleşmenin yenilenmesini teklif etti. Yahudiler bu fikri zinhar reddettiler ve “Ey Muhammed! Sen bizi, savaşın ne olduğunu bilmeyen Yahudiler mi sanıyorsun? Bizimle bir defa savaşırsan, o zaman savaşın tadını anlarsın!” diyecek kadar ileri gittiler. Yahudiler anlaşmayı bozmuşlar, Müslümanlara karşı savaş açmışlar, Hz. Peygamber de bu savaşa katılmak zorunda kalmıştır…

(Devam edecek)

Selam ve dua ile…

İBRAHİM YAVUZ

İbrahim Yavuz *

Tüm Yazıları →
İbrahim Yavuz

Ayrıca Bakınız

KAYBOLAN GENÇLİK İDEALİZMİ -2-

3) BU MİLLETİN HAFIZASINI YOK ETTİLER  Bu milletin binlerce yıllık tarihi var. Bu tarih içerisinde 15 …

DERGİDEKİ DİĞER YAZILAR



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir